Donacije

Za što duži boravak u Južnoj Americi!

Donacije uplatom na žiro račun:

2340009 - 3101531904

Donacije uplatom na tekući račun:

2340009 - 3205062975

Hvala vam unaprijed!


Pratite me na Facebooku

Izdvojeno

Zbog manjka kreativnosti nema naslova, ali budite drugačiji!

31.12.
2013.

Dugo vam nisam pisao. Povremeno ste me mogli pratiti putem statusa na Facebook stranici, a oni koji nisu na 'fejsu' vjerujem da imaju dojam da sam negdje 'izgorio' i da nakon putopisa ova stranica odlazi u ropotarnicu povijesti budući da se na blogu nisam javljao od lipnja ove godine. Oni što su mi bliski, koji su s područja mojeg rodnog Lipika i Pakraca manje-više su upoznati sa situacijom i znaju da im pišem svakodnevno. Ipak i u tom okruženju velika većina brka neke stvari pa donosim jedan osvrt. Najbolje ovako - pred kraj godine kad svi nekako rezimiramo ili bi bar trebali malo analizirati što smo učinili, gdje se nalazimo te što planiramo dalje? 



Roman čeka bolja vremena

Nakon povratka iz Južne Amerike 20. svibnja 2013. cijelo ljeto sam nekako plandovao na lokacijama Dalmacija – Zagreb – Slavonija. Bio je to period u kojem sam opet nešto (s)mislio, a to je da do kraja babljeg ljeta pretočim ovdje napisanih 46 putopisnih članaka u roman. Priča je zanimljiva, istinita i životna. Dnevnik puta po danima je spreman, ali ljeto je završilo. Pogađate, svaštarenje i provodi učinili su svoje i roman iz tog dnevnika ostaje za neka druga vremena. Sad su posrijedi neke druge aktivnosti - red, rad i disciplina. Kako su seks i alkohol aktualna tema kroz stoljeća tako i njima prožet roman ne može zastarijeti.

Opet na raskrižju...

Da, zaposlio sam se nakon dugo vremena. Opet sam bio na raskrižju života. Pokušati naći posao u inženjerskoj struci ili se ponovo okrenuti medijima u kojima sam s kraćim prekidima proteklih devet godina. Mediji su nepredvidivi i mediji su izazov, programiranje ne toliko. Koncem rujna bio sam na razgovorima kod gradonačelnika Lipika Vinka Kasane i prijedlog je bio da se bavim PR-om i marketingom Grada Lipika te da se prihvatim odgovorno medija oko Grada. Posao čije konce i nakon tri mjeseca još uvijek lovim. Od 1. listopada do 5. prosinca 2013. sam volontirao, a od 5. prosinca 2013. nalazim se u svojstvu pripravnika.

Prelog, Susret gospodarstvenika 29.11.2013.

Malo o poslu ... 

U onom dijelu posla koji je svima javno vidljiv bavim se ulogom izvjestitelja s lokalnih događaja. U listopadu smo startali s novom beta verzijom službene stranice Grada Lipika te je pokrenuta i facebook stranica Grada Lipika , Gradonačelnikove objave idu isto putem Facebook stranice (https://www.facebook.com/gradonacelnik ), a na koncu 20. prosinca 2013. pokrenut je i tiskani mjesečnik Compas zajedno s Compas Facebook stranicom. Prema nekima postavlja se pitanje moje pristranosti. Za naše lokalce kojima je ona bitna, rekao bih da će biti kao i u aktualnom mediju Pakračkom/Lipičkom listu. Grad Lipik samo je odlučio promijeniti tvrtku koja izdaje novine – to više nije Pakrački list d.o.o. već Lipička razvojna agencija LIRA u sklopu koje se sad izdaje mjesečnik Compas. Uskoro krećemo s još jednim portalom da zaokružimo lepezu proizvoda, no o tome kad dođe vrijeme. Uz te javno vidljive stvari, bavim se i raznim drugim poslovima koji se tiču PR-a, ali i ostalih razvojnih projekata Grada Lipika. Priprema materijala za druge medije, sastančenje s ljudima iz raznih sfera, pogotovo što se tiče odnosa s drugim medijima, poneka krizna komunikacija te razvoj projekata je sve ono što ovaj posao čini dinamičnim i zanimljivim. 

Poslovno učilište Experta

I dalje u školu... 

Držim da su edukacija i usavršavanje jako bitni u životu. Odmah čim sam u listopadu počeo raditi upisao sam jednogodišnje usavršavanje na Poslovnom učilištu Experta u Zagrebu program Menadžer za odnose s javnošću. Sam plaćam studij, odnosno moji investitori; roditelji – rodbina - prijatelji koji vjeruju u ovu dionicu na tržištu kapitala, ako je znanje kapital. Svaki utorak i srijedu sam u Zagrebu u Experti gdje dobivam expertna znanja. Brendiranje, utjecajno komuniciranje, osnove menadžmenta, (politički) marketing, gerila, spin, društvene mreže, samo su neke od top tema... Predavano od desetak vrsnih predavača od kojih je teško nekoga izdvojiti, a upravo oni daju onu jednu dodanu vrijednost svemu tome. Nakon što ovo završi, na jesen planiram opet nešto drugo upisati jer danas da biste uspjeli morate biti jako dobar „one man band“. 

Božo Skoko, jedan od predavača na Experti

Na kraju, svim svojim čitateljima želim puno uspjeha u novoj 2014. godini. Donesite si novogodišnje odluke, budite ustrajni i držite ih se. Pri tom, kad razmišljate što promijeniti u svojim životima i kojim putem krenuti sjetite se da sami birate biti dio mase i ove kolektivne apatije. Najlakše je danas biti ovca, ponekad će(š) smrdit u stadu, kažu da je toplo i sigurno. Sigurnost je danas iluzija i takvi akteri nisu donijeli napredak društvu niti ih je ono upamtilo. Zato, čitamo se i dalje i širimo vidike...





Pregledano 6422 puta